Hozzávalók
a tésztához:
- 20 dkg finomra őrölt mandula
- 2 dkg nyírfacukor
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kisebb tojás fele
- 2 dkg méz
a mázhoz:
- 5 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 1 dkg kókuszzsír
Elkészítés
A mézet, a nyírfacukrot és a fűszerkeveréket összemelegítjük. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a mandulát, majd a tojást. A masszát még melegen, 2 sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, és így 1 órát pihentetjük hűtőben. Ezután tetszőleges formákat szaggatunk belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a hozzávalókat gőz fölött összeolvasztjuk, és a mézeskalácsot ezzel díszítjük. Akár az egész kekszet csokoládéba márthatjuk, de írókázhatunk is rá. Az utóbbihoz a csokoládét nejlonzacskóba töltjük, az egyik sarkán apró lyukat vágunk, és tetszőleges mintákat nyomunk a kekszre.
A mázhoz a hozzávalókat gőz fölött összeolvasztjuk, és a mézeskalácsot ezzel díszítjük. Akár az egész kekszet csokoládéba márthatjuk, de írókázhatunk is rá. Az utóbbihoz a csokoládét nejlonzacskóba töltjük, az egyik sarkán apró lyukat vágunk, és tetszőleges mintákat nyomunk a kekszre.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.