Stevia édesítő

A stevia vagy sztívia (magyarul jázmin pakóca) egy Dél-Amerikában őshonos 60cm magas növény, amely édes leveleiről nevezetes. Kivonataiból természetes édesítőszerek készülnek, melyek 30-300x édesebbek a finomított cukornál.

A stevia egy sokoldalú növény, melyet több száz éve használnak édesítésre, gyógyításra, valamint étvágycsökkentésre. Paraguayban több mint száz éve, Japánban 33 éve, Kínában pedig 18 éve fogyasztják és használják a stevia levelét és kivonatát.

A STEVIA ÉDESÍTŐSZEREK ELŐNYEI:

  • Fogyókúrához kiválóan használható (egyes kivonatoknak nulla a kalóriatartalma)
  • Számos kivonatnak nulla a glikémiás indexe (nem emeli meg a vércukorszintet), így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják
  • Lúgosító hatással lehet a szervezetre (tökéletes édesítőszer a lúgosító étrendhez)
  • Jótékonyan befolyásolhatják a hasnyálmirigy működését
  • A szárított levél és a szirup gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik (előnyösek lehetnek pl. Candida diéta során)
  • A szirup külsőleg alkalmazva segíthet az enyhébb bőrproblémák kezelésében. (Szárító és pórus összehúzó hatása miatt natúr krémbe keverve ajánljuk felhasználni.)
  • Nincsen káros hatással a fogakra (ásványianyag-tartalma miatt fogkrémekhez is alkalmazzák).

STEVIA ÉDESÍTŐVEL KÉSZÜLT TERMÉKEINK MEGTALÁLHATÓAK WEBÁRUHÁZUNKBAN!