Hozzávalók
a tésztához:
- 8 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt + kevés a nyújtáshoz 8 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 8 dkg hideg vaj
- 1/2 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por
- 2 evőkanál hideg víz
- a töltelékhez:
- 50 dkg szilva
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 citrom reszelt héja
a tetejére:
- tojássárgája
- 5 dkg szeletelt mandula
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a steviaport, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat, és a vízzel gyors mozdulatok- kal összedolgozzuk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1/2 órára.
A szilvát kimagozzuk, cikkekre daraboljuk. A keményítőben elvegyítjük a fahéjat és a steviaport, majd a szilvára szórjuk. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd összeforgatjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A köze- pére sorakoztatjuk a szilvát úgy, hogy a szélén kb. 5 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a végén felhajtjuk a töltelékre. Felvert tojássárgájával megkenjük, a szeletelt mandulával megszórjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hűlni hagyjuk.
http://koskacukor.blogspot.com
A szilvát kimagozzuk, cikkekre daraboljuk. A keményítőben elvegyítjük a fahéjat és a steviaport, majd a szilvára szórjuk. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd összeforgatjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A köze- pére sorakoztatjuk a szilvát úgy, hogy a szélén kb. 5 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a végén felhajtjuk a töltelékre. Felvert tojássárgájával megkenjük, a szeletelt mandulával megszórjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hűlni hagyjuk.
http://koskacukor.blogspot.com