Stevia édesítő
A stevia vagy sztívia (magyarul jázmin pakóca) egy Dél-Amerikában őshonos 60cm magas növény, amely édes leveleiről nevezetes. Kivonataiból természetes édesítőszerek készülnek, melyek 30-300x édesebbek a finomított cukornál.
A stevia egy sokoldalú növény, melyet több száz éve használnak édesítésre, gyógyításra, valamint étvágycsökkentésre. Paraguayban több mint száz éve, Japánban 33 éve, Kínában pedig 18 éve fogyasztják és használják a stevia levelét és kivonatát.
A STEVIA ÉDESÍTŐSZEREK ELŐNYEI:
- Fogyókúrához kiválóan használható (egyes kivonatoknak nulla a kalóriatartalma)
- Számos kivonatnak nulla a glikémiás indexe (nem emeli meg a vércukorszintet), így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják
- Lúgosító hatással lehet a szervezetre (tökéletes édesítőszer a lúgosító étrendhez)
- Jótékonyan befolyásolhatják a hasnyálmirigy működését
- A szárított levél és a szirup gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik (előnyösek lehetnek pl. Candida diéta során)
- A szirup külsőleg alkalmazva segíthet az enyhébb bőrproblémák kezelésében. (Szárító és pórus összehúzó hatása miatt natúr krémbe keverve ajánljuk felhasználni.)
- Nincsen káros hatással a fogakra (ásványianyag-tartalma miatt fogkrémekhez is alkalmazzák).
STEVIA ÉDESÍTŐVEL KÉSZÜLT TERMÉKEINK MEGTALÁLHATÓAK WEBÁRUHÁZUNKBAN!