Almás cobbler

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg tönkölybúzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk Stevia por
  • 10 dkg vaj (olvasztva)
  • 1,5 dl tejszín
  • kis csipet só

Töltelékhez:

  • 4-5 közepes méretű alma (hámozva, kockára vágva)
  • 1 tk Stevia por
  • 1 tk fahéj

Elkészítés:

A Stevia port és a fahéjat szórd az almára, és alaposan keverd el, hogy az édesítőt jól eloszlasd.
A lisztet, a sütőport és a Stevia port tedd egy tálba, és keverd el. Add hozzá a vajat, a tejszínt és a sót.
Egy kivajazott hőálló tál aljába kanalazd bele az almát, majd a ragacsos tésztát szaggasd rá (kis gombócok formájában), hogy az almát befedje.
175 fokon kb. 25 percig süsd. (Végezz fogpiszkáló próbát!)

Házi készítésű fagyival az igazi. 🙂