Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg tönkölybúzaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk Stevia por
- 10 dkg vaj (olvasztva)
- 1,5 dl tejszín
- kis csipet só
Töltelékhez:
- 4-5 közepes méretű alma (hámozva, kockára vágva)
- 1 tk Stevia por
- 1 tk fahéj
Elkészítés:
A Stevia port és a fahéjat szórd az almára, és alaposan keverd el, hogy az édesítőt jól eloszlasd.
A lisztet, a sütőport és a Stevia port tedd egy tálba, és keverd el. Add hozzá a vajat, a tejszínt és a sót.
Egy kivajazott hőálló tál aljába kanalazd bele az almát, majd a ragacsos tésztát szaggasd rá (kis gombócok formájában), hogy az almát befedje.
175 fokon kb. 25 percig süsd. (Végezz fogpiszkáló próbát!)
Házi készítésű fagyival az igazi. 🙂