Hozzávalók
Hozzávalók 2-4 gofrihoz
- 6 dkg zöldbanánliszt
- 1 tojás
- 1/4 dl kókusztej
- 1/4 kávéskanál szódabikarbóna
- 2,5 dkg olvasztott kókuszzsír
- 2,5 dkg eritritol
- 10 dkg sütőtökpüré
- 1/4 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/4 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1/4 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 2-5 dkg Cavalier csokoládépasztilla
a gofrisütő kenéséhez:
- folyékony kókuszolaj
a tálaláshoz:
- (kókusz)tejszínhab
- Cavalier csokoládépasztilla
Elkészítés
A hozzávalókat a csokoládépasztilla kivételével turmixba vagy késes aprítóba mérjük, és egyneművé keverjük. Akkor jó, ha sűrű palacsintatészta állagú masszát kapunk. Ha nem elég folyékony, 1-2 evőkanál kókusztejet adhatunk hozzá. Beleforgatjuk a csokoládét is.
A felmelegített gofrisütőt vékonyan megkenjük az olajjal, és a tésztából annyit öntünk bele, mint a hagyományos gofritésztából szoktunk. Tovább sütjük, mint a hagyományos gofrit, közben időnként ellenőrizzük az állagát.
Tejszínhabbal és a késes aprítóban porrá őrölt csokoládépasztillával tálaljuk.
A felmelegített gofrisütőt vékonyan megkenjük az olajjal, és a tésztából annyit öntünk bele, mint a hagyományos gofritésztából szoktunk. Tovább sütjük, mint a hagyományos gofrit, közben időnként ellenőrizzük az állagát.
Tejszínhabbal és a késes aprítóban porrá őrölt csokoládépasztillával tálaljuk.
Tipp: a kikevert masszából falatnyi darabokat is készíthetünk, és akár palacsintasütőben, a tűzhelyen is megsüthetjük.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.