Csokoládés-sütőtökös gofri

Hozzávalók

Hozzávalók 2-4 gofrihoz

  • 6 dkg zöldbanánliszt
  • 1 tojás
  • 1/4 dl kókusztej
  • 1/4 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2,5 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 2,5 dkg eritritol
  • 10 dkg sütőtökpüré
  • 1/4 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/4 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 2-5 dkg Cavalier csokoládépasztilla

a gofrisütő kenéséhez:

  • folyékony kókuszolaj

a tálaláshoz:

  • (kókusz)tejszínhab
  • Cavalier csokoládépasztilla

Elkészítés

A hozzávalókat a csokoládépasztilla kivételével turmixba vagy késes aprítóba mérjük, és egyneművé keverjük. Akkor jó, ha sűrű palacsintatészta állagú masszát kapunk. Ha nem elég folyékony, 1-2 evőkanál kókusztejet adhatunk hozzá. Beleforgatjuk a csokoládét is.
A felmelegített gofrisütőt vékonyan megkenjük az olajjal, és a tésztából annyit öntünk bele, mint a hagyományos gofritésztából szoktunk. Tovább sütjük, mint a hagyományos gofrit, közben időnként ellenőrizzük az állagát.
Tejszínhabbal és a késes aprítóban porrá őrölt csokoládépasztillával tálaljuk.

Tipp: a kikevert masszából falatnyi darabokat is készíthetünk, és akár palacsintasütőben, a tűzhelyen is megsüthetjük.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.