Mákkrémes pohárkrém sült szilvával

Hozzávalók

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 dl sűrű kókuszkrém vagy mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-4 evőkanál Almitas mákkrém
  • szilva

a tálaláshoz:

  • reszelt citromhéj
  • citromfű (elhagyható)

Elkészítés

A szilvát megmossuk, kettévágjuk, a magját eltávolítjuk. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, kihűtjük.
A szoba-hőmérsékletű mákkrémet összekeverjük a kókuszkrémmel és a citrom reszelt héjával. A krémet a szilvával pohárba rétegezzük, a tetejét megszórjuk reszelt citromhéjjal, citromfűlevéllel díszíthetjük, majd tálaljuk.

Tipp: előre is elkészíthetjük, ez esetben tálalásig lefedve hűtőben tároljuk. Szilva helyett almával vagy más, a mákkal harmonizáló gyümölccsel is készíthető.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.