Mogyorókrémes-habos palacsinta

Hozzávalók

Hozzávalók 15 db-hoz
a palacsintához:

  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1/4 kávéskanál Almitas steviapor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz

a sütéshez:

  • olaj

a töltelékhez:

  • Cavalier mogyorókrém

a mogyoróhabhoz:

  • 4 dl habtejszín
  • 3 evőkanál Cavalier mogyorókrém

Elkészítés

A mogyoróhabhoz a mogyorókrémet a tejszínnel felmelegítjük, de csak addig, amíg egyneművé nem válik, ezután lehűtjük. Habszifonba töltjük, beleengedünk 1 habpatront, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Habszifon híján a tejszínhabhoz kanalazzuk a mogyorókrémet, és habbá verjük.
A palacsintához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a steviaport és a sót. Hozzáadjuk a tojást meg a tejet, majd csomómentesre keverjük. Felöntjük a szódavízzel, és hűtőbe tesszük 1/2 órára. A tésztát enyhén olajozott palacsintasütőben kisütjük, és még melegen megkenjük mogyorókrémmel. Tálaláskor a mogyoróhabbal díszítjük.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.