Hozzávalók
Hozzávalók 15 db-hoz
a palacsintához:
a palacsintához:
- 15 dkg fehér tönkölyliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1/4 kávéskanál Almitas steviapor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 3 dl szódavíz
a sütéshez:
- olaj
a töltelékhez:
- Cavalier mogyorókrém
a mogyoróhabhoz:
- 4 dl habtejszín
- 3 evőkanál Cavalier mogyorókrém
Elkészítés
A mogyoróhabhoz a mogyorókrémet a tejszínnel felmelegítjük, de csak addig, amíg egyneművé nem válik, ezután lehűtjük. Habszifonba töltjük, beleengedünk 1 habpatront, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Habszifon híján a tejszínhabhoz kanalazzuk a mogyorókrémet, és habbá verjük.
A palacsintához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a steviaport és a sót. Hozzáadjuk a tojást meg a tejet, majd csomómentesre keverjük. Felöntjük a szódavízzel, és hűtőbe tesszük 1/2 órára. A tésztát enyhén olajozott palacsintasütőben kisütjük, és még melegen megkenjük mogyorókrémmel. Tálaláskor a mogyoróhabbal díszítjük.
A palacsintához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a steviaport és a sót. Hozzáadjuk a tojást meg a tejet, majd csomómentesre keverjük. Felöntjük a szódavízzel, és hűtőbe tesszük 1/2 órára. A tésztát enyhén olajozott palacsintasütőben kisütjük, és még melegen megkenjük mogyorókrémmel. Tálaláskor a mogyoróhabbal díszítjük.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.