Hozzávalók
Hozzávalók 8 szelethez
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg kókuszzsír
- 5 dkg kókusztejszín
- 1 evőkanál természetes édesítőszer (nyírfacukor vagy eritrit)
- 10 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 1 evőkanál kókuszpehely (elhagyható)
Elkészítés
Az édesítőszert, a kókuszreszeléket, a -tejszínt és a -zsírt összemelegítjük. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 10 × 20 cm-es formába nyomkodjuk, és szilárdulásig – nagyjából 30 percre – hűtőbe tesszük. A kókuszalapot 8 egyforma részre vágjuk. (A szeleteléssel érdemes várni pár percet, hogy kicsit felpuhuljon a kókuszzsír.) Ezután visszatesszük a hűtőbe.
A csokoládépasztilla 2/3 részét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd levesszük a tálat a gőzről, és belekeverjük a félretett pasztillát is. Ha felolvadt a maradék csokoládé is, 2 villa segítségével megmártjuk benne a kókuszrudakat. Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, megszórjuk kókuszpehellyel, és hűtőben hagyjuk megszilárdulni a bevonatot.
Tipp: fogyasztás előtt 10 perccel érdemes kivenni a hűtőből.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.