Túrógombóc diós bundában

Hozzávalók

2 személyre, 16-18 gombóchoz 

  • 25 dkg rögös túró
  • 4 dkg zabkorpa
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 kávéskanál só
  • 15 csepp folyékony stevia 
  • 2 L-es tojás

a tálaláshoz:

  • 2 maréknyi dió
  • 3 evőkanál tejföl
  • 8-10 csepp folyékony stevia 
  • kevés poreritritol (elhagyható) 

A túrót alaposan összedolgozzuk a zabkorpával, az útifűmaghéjjal, a sóval, a steviával és a tojással. Folpackkal letakarva legalább 1 órát állni hagyjuk.

Közben a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, a leváló héját eltávolítva, késes aprítóban durvára daráljuk.

2,5 l vizet kevés sóval felforralunk. A túrós keverékből vizes kézzel golflabda nagyságú gombócokat formázunk, majd mindet a vízbe tesszük. Amikor feljönnek a tetejére, onnantól számítva, gyöngyöztetve további 8 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, a dióban meghempergetjük. Tálalás előtt poreritritollal is meghinthetjük. A tejfölt a steviával édesítjük, és a gombócokhoz kínáljuk.

http://katakonyha.blogspot.com