Csokoládényalóka

Hozzávalók

  • 20 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • aszalt vörös áfonya
  • aszalt sárgabarack
  • kókuszreszelék
  • továbbá: (fa)pálcák

Elkészítés

Mély lábasban vizet forralunk. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, és fém- vagy üvegedényt teszünk a lábasra úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe. Beleszórjuk a csokoládét, és megvárjuk, amíg krémesre olvad; közben párszor átkeverjük.
Lehetőleg szilikonformába szórjuk az aprított aszalványokat, a kókuszt, kanalazunk rá a csokoládékrémből, majd a formát tálcára téve a konyhapulthoz ütögetjük. A pálcákat belenyomjuk, és megvárjuk, amíg a nyalóka teljesen kihűl. A formából kifordítva tálaljuk.

Tipp: a megadott mennyiségből 32 db, a képen látható nyalóka készíthető. Szilikonforma hiányában sütőpapírra kisebb halmokat öntünk a csokoládékrémből, belenyomjuk a pálcát, majd megszórjuk aszalványokkal és/vagy kókusszal.

A recept forrása a kifőztük.hu.