Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg arborio rizs
- 7 dl szoba-hőmérsékletű tej
- 1 tojássárgája
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1/2 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por az erdei gyümölcsös réteghez:
- 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- 3 evőkanál víz
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por továbbá:
- 5 dkg szeletelt mandula
A rizst 3 dl tejjel és a vaníliával folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük, majd ahogy sűrűsödik, úgy pótoljuk a folyadé- kot. Amikor már krémes, elvegyítjük benne a tojássárgáját, és ízlés szerint steviaporral édesítjük.
Az erdei gyümölcsöt a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, és steviaporral édesítjük. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk.
A pohár aljára kanalazunk a gyümölcsös öntetből, erre jön a vaníliás tejberizs, pirított mandulát szórunk rá, majd egy újabb réteggel befedjük.
A teljesen kihűlt desszertet tálalásig behűtve tartjuk.
Az erdei gyümölcsöt a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, és steviaporral édesítjük. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk.
A pohár aljára kanalazunk a gyümölcsös öntetből, erre jön a vaníliás tejberizs, pirított mandulát szórunk rá, majd egy újabb réteggel befedjük.
A teljesen kihűlt desszertet tálalásig behűtve tartjuk.
http://koskacukor.blogspot.com