Stevia por
A stevia növény leveleinek édes anyaga por formában.
Miből készül a stevia por?
A Stevia gyógynövény szárított leveleiben található édes anyagok kivonatából. Kiválóan helyettesítik a cukrot, illetve gazdaságosak (a kristálycukor édesítő hatásának 200-300 szorosát képesek kifejteni). Teljesen természetes édesítőszerek, melyek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagot, nem emelik meg a vércukorszintet és nincsenek káros hatással a fogakra.
Stevia por felhasználása
A stevia porok számos élelmiszeripari termék alapanyagaként szolgálnak. Megtalálhatóak üdítőitalokban, édességekben, cukrász termékekben és fő ételekben is, számos üzletlánc kínálatában.
A porok felhasználását némi kísérletezéssel gyorsan el lehet sajátítani. Először mindig kis mennyiségben kezdjük el alkalmazni (pl. ha pudingot készítünk, akkor egy csipet port tegyünk a krémbe, és ha nem édes, akkor csipetenként növeljük az adagot). Mindkét porunk kalóriamentes. Nem tartalmaznak hozzáadott adalék anyagot.
Javasolt adagolások:
15g-os és 20g-os Stevia por esetében 300x-os édesítő hatással számolhatunk. 1 kis csipet por kb. 1 evőkanál cukor édességének felel meg. 1 lapos teáskanál por (kb. 1 gramm mennyiség) kb. 300g cukor édességével egyenlő.
A 30g és 50g kiszerelésű Stevia Crysanova porból (eritrit és stevia keveréke) 1 nagyobb csipet por kb. 1 evőkanál cukor édességét helyettesíti, míg 1 lapos teáskanál mennyiség (kb 1g) kb. 200g cukor édességének felel meg.
Kiknek ajánljuk?
A stevia porainkat mindenkinek ajánljuk, aki egészségtudatosabban él és egy gazdaságos édesítőt szeretne.
Miért jó a stevia por?
- Nulla a glikémiás indexe
- Nulla a kalóriatartalma
- Szinte teljesen kiváltható vele a cukor
- 200-300-szor édesebb a finomítt cukornál
- Nem szívódik fel és nem emeli meg a vércukorszintet
- Kis gyakorlással egyszerűen elsajátítható a használata
- Természetes összetevőkből készül
- Nincs káros hatással a fogakra.
Stevia por tápanyagtartalma:
- Kalória: 0%
- Szénhidrát: 0%
- Zsír: 0%
- Fehérje: 0%