Csokoládés muffin

Hozzávalók 12 db-hoz

  • 4 kisebb tojás
  • 10 dkg folyékony kókuszzsír
  • 20 dkg darált mandula
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg eritritol
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl zsíros kókusztejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg Cavalier csokoládépasztilla
a díszítéshez:
  • 2 dl zsíros kókusztejszín
  • 5-8 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2-1 evőkanál eritrit
  • 1 csipet só
  • továbbá: szórócukor (elhagyható)

Elkészítés

180 fokra melegítjük a sütőt.
A hozzávalókat – a pasztillán kívül – a felsorolás sorrendjében robotgéppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a csokoládét is. A masszát szilikon vagy papírkapszlival bélelt muffinformába szedjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

A krémhez a csokoládét és a kókusztejet összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval egyneművé keverjük, és teljesen kihűtjük. Ezután robotgéppel felverjük és a muffinokat a krémmel díszítjük.

Tipp: a szórócukor nem cukormentes, ezzel dekorálva a muffin nem paleo.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.