Hozzávalók
kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
- 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1/2 bögre fehér tönkölyliszt
- 1/4 bögre kókuszliszt
- 1/4 bögre hajdinaliszt
- 1/2 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por 2 tojás
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 és 1/4 bögre tej
- 1 csipet só
- 1 bögre reszelt alma
- 1 bögre áfonya
- a sütéshez:
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
a tetejére:
- 3 dl natúr joghurt
- 1/4 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por 20 dkg friss áfonya
A liszteket tálba mérjük, elvegyítjük benne a steviaport, a tojást, a sót, a tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és az egé- szet csomómentesre keverjük.
Letakarva, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Az almát óvatosan beleforgatjuk. A vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, majd ecset segítségével kikenjük vele a forró palacsintasütőt. 1-1 evőkanálnyi tésztát kanalazunk bele, mindkettőt kerekre formázzuk.
Rögtön megszórjuk áfonyával, kicsit bele is nyomkodjuk. A palacsinták mindkét oldalát közepes hőmérsékleten megsütjük.
Steviaporral ízesített joghurttal, friss áfonyával tálaljuk.
http://koskacukor.blogspot.com