Hozzávalók kb. 1/2 l-hez
50 dkg tisztított birsalmahús 1 salottahagyma
- 1 csapott teáskanál szteviapor 2 cm friss gyömbér reszelve
- 5 szem szegfűszeg
- 10-15 szem tört rózsabors 75 ml fehér balzsamecet
- 1 csipet tört csili
- só
2 evőkanálnyi vízben üvegesre pároljuk a finomra aprított salottahagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott birsalmát, az 1 dl vízzel és a szteviaporral jól elvegyített ecetet, a fűszereket. Közepes lángon a gyümölcs puhulásáig – vagy akár a szószos állag eléréséig – főzzük a csatnit, közben időnként megkeverjük. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy néhány napig hűtőben tárolhatjuk.
Tipp: ha még forrón tiszta üvegbe szedjük, lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk, kamrapolcon is eláll.
http://katakonyha.blogspot.com