Mogyorószószos téli saláta

Hozzávalók

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 kisebb édesburgonya
  • őrölt bors
  • (kókusz)olaj

a szószhoz:

  • 1/2 üveg Almitas mogyorókrém
  • 1 kisebb lila hagyma apró kockákra vágva
  • 1/2 gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • 1 teáskanál eritritol
  • 2 teáskanál almaecet
  • 1 lime leve

Elkészítés

A szószhoz a hozzávalókat összekeverjük, félretesszük.
A zöldségeket meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és az olajon pár perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a mogyorószósszal, és tálaljuk. Magában vagy köretként is fogyaszthatjuk.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.