Hozzávalók 12 db-hoz
- 4 kisebb tojás
- 10 dkg folyékony kókuszzsír
- 20 dkg darált mandula
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg eritritol
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 dl zsíros kókusztejszín
- 1 narancs reszelt héja
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg Cavalier csokoládépasztilla
a díszítéshez:
- 2 dl zsíros kókusztejszín
- 5-8 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2-1 evőkanál eritrit
- 1 csipet só
- továbbá: szórócukor (elhagyható)
Elkészítés
180 fokra melegítjük a sütőt.
A hozzávalókat – a pasztillán kívül – a felsorolás sorrendjében robotgéppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a csokoládét is. A masszát szilikon vagy papírkapszlival bélelt muffinformába szedjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A krémhez a csokoládét és a kókusztejet összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval egyneművé keverjük, és teljesen kihűtjük. Ezután robotgéppel felverjük és a muffinokat a krémmel díszítjük.
Tipp: a szórócukor nem cukormentes, ezzel dekorálva a muffin nem paleo.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.