Csokoládés-sütőtökös fatörzs

Hozzávalók:

Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
a tésztához:

  • 8 dkg őrölt mandula
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 9 dkg eritritol
  • 5-8 dkg sütőtökpüré
a krémhez:
  • 12 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 dkg eritritol
  • 1,5 dl (kókusz)tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt gyömbér
a díszítéshez:
  • őrölt fahéj
  • eritritol
  • friss menta- vagy citromfű

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tésztához a tojásokat felverjük, majd tovább verve sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tepsit párszor a pulthoz ütögetjük, és 10-12 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Tiszta sütőpapírral leborítjuk a piskótát, megfordítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd visszafordítva a papír segítségével azonnal, melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit gőz fölött összeolvasztjuk, majd teljesen kihűtjük. Habverővel felverjük, a kihűlt tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a krém nagy részével, visszagöngyölítjük, majd folpackba csomagolva legalább 1 órát dermesztjük. Ezután az egyik végéből levágunk egy kb. 8 cm-es darabot, és a tekercs oldalához illesztjük. A süteményt körbevonjuk a maradék krémmel, és fahéjas porcukorral megszórva, citromfűvel díszítve, szeletelve tálaljuk.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.