Hozzávalók:
Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
a tésztához:
a tésztához:
- 8 dkg őrölt mandula
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 9 dkg eritritol
- 5-8 dkg sütőtökpüré
a krémhez:
- 12 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 dkg eritritol
- 1,5 dl (kókusz)tejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
a díszítéshez:
- őrölt fahéj
- eritritol
- friss menta- vagy citromfű
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tésztához a tojásokat felverjük, majd tovább verve sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tepsit párszor a pulthoz ütögetjük, és 10-12 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Tiszta sütőpapírral leborítjuk a piskótát, megfordítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd visszafordítva a papír segítségével azonnal, melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojásokat felverjük, majd tovább verve sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tepsit párszor a pulthoz ütögetjük, és 10-12 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Tiszta sütőpapírral leborítjuk a piskótát, megfordítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd visszafordítva a papír segítségével azonnal, melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit gőz fölött összeolvasztjuk, majd teljesen kihűtjük. Habverővel felverjük, a kihűlt tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a krém nagy részével, visszagöngyölítjük, majd folpackba csomagolva legalább 1 órát dermesztjük. Ezután az egyik végéből levágunk egy kb. 8 cm-es darabot, és a tekercs oldalához illesztjük. A süteményt körbevonjuk a maradék krémmel, és fahéjas porcukorral megszórva, citromfűvel díszítve, szeletelve tálaljuk.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.