Hozzávalók
Hozzávalók 20 db-hoz
- 5 dkg kókuszliszt
- 5 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg hajdinaliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1/2 kávéskanál steviapor
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1,5 dkg friss élesztő
- 2-2,5 dl langyos tej
- 1 tojássárgája
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 csipet só
a töltelékhez:
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1/4 kávéskanál steviapor
- 2 dkg olvasztott vaj
Elkészítés
A liszteket tálba mérjük, hozzáadjuk a steviaport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a sót. Az élesztőt 2 dl langyos tejben elkeverjük, majd a tálba öntjük. Összeállítjuk a tésztát, és annyi tejet adunk még hozzá, hogy könnyed állaga legyen. Lisztezett kelesztőtálba tesszük, és 1,5 órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, 20 × 30 cm nagyságú lapot nyújtunk belőle. Mivel kevés benne a sikér, kicsit morzsás az állaga, ezért közben gyakrabban lisztezzük. Megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük a steviával elvegyített kakaóporral. A szélesebbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Lisztezett felületre borítjuk, 20 × 30 cm nagyságú lapot nyújtunk belőle. Mivel kevés benne a sikér, kicsit morzsás az állaga, ezért közben gyakrabban lisztezzük. Megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük a steviával elvegyített kakaóporral. A szélesebbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.