Hozzávalók
a fánkhoz:
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 12 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál eritritol
a sütéshez:
- olaj vagy kókuszzsír
- a csokoládészószhoz:
- 10 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 1 dl habtejszín
a tálaláshoz:
- őrölt fahéj
- eritritol
Elkészítés
A fánk hozzávalóit összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel golyókat formálunk, és kisebb, mély lábasban, közepesen forró olajban mindet kisütjük. Ha elég mély a lábas, a golyók maguktól megfordulnak sülés közben.
A tejszínt és a csokoládét összeolvasztjuk, kissé lehűtjük. A negyedét nejlonzacskóba öntjük, aminek a csücskét levágjuk, és a csokoládét a kész fánkokba töltjük. A fánkokat a maradék csokoládészósszal meglocsolva, fahéjas eritritollal megszórva tálaljuk.
A tejszínt és a csokoládét összeolvasztjuk, kissé lehűtjük. A negyedét nejlonzacskóba öntjük, aminek a csücskét levágjuk, és a csokoládét a kész fánkokba töltjük. A fánkokat a maradék csokoládészósszal meglocsolva, fahéjas eritritollal megszórva tálaljuk.
Tipp: gluténmentesen is elkészíthető, ez esetben gluténmentes süteménylisztet és gluténmentes sütőport használjunk.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.