Gluténmentes csokoládés muffin

Hozzávalók:

  • 2 pohár liszt (én Szafi paleo süteménylisztet használtam)
  • 1 pohár eritrit édesítőszer
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1/2 tk vanília
  • 1/2 pohár olaj/ olasztott kókuszzsír
  • 3 tojás
  • 1 pohár natúr joghurt
  • vaj a muffin formák kikenéséhez
  • Cavalier étcsokoládé pasztilla

Tetejére:

  • tejszínhab
  • habfixáló
  • opcionális: ehető díszek

A szárazanyagokat elkeverjük egy tálban.
Az olajat, a tojásokat és a joghurtot egy másik tálban, majd a két tál tartalmát összeöntjük, hozzáadunk egy marék pasztillát és jól összekeverjük.
180 C fokra előmelegítjük a sütőt.
Kivajazzuk a muffin formákat, majd megtöltjük 2 kisebb evőkanál tésztával. A sütési időt nem néztem, amikor picit barnulnak a muffinok, akkor vannak készen.
Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval (aki szereti édesebben egy kis édesítőt ebbe is tehet).
Miután kihűltek a muffinok díszítsük tejszínhabbal és/vagy ehető díszekkel.