Hozzávalók:
- 2 pohár liszt (én Szafi paleo süteménylisztet használtam)
- 1 pohár eritrit édesítőszer
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1/2 tasak sütőpor
- 1/2 tk vanília
- 1/2 pohár olaj/ olasztott kókuszzsír
- 3 tojás
- 1 pohár natúr joghurt
- vaj a muffin formák kikenéséhez
- Cavalier étcsokoládé pasztilla
Tetejére:
- tejszínhab
- habfixáló
- opcionális: ehető díszek
A szárazanyagokat elkeverjük egy tálban.
Az olajat, a tojásokat és a joghurtot egy másik tálban, majd a két tál tartalmát összeöntjük, hozzáadunk egy marék pasztillát és jól összekeverjük.
180 C fokra előmelegítjük a sütőt.
Kivajazzuk a muffin formákat, majd megtöltjük 2 kisebb evőkanál tésztával. A sütési időt nem néztem, amikor picit barnulnak a muffinok, akkor vannak készen.
Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval (aki szereti édesebben egy kis édesítőt ebbe is tehet).
Miután kihűltek a muffinok díszítsük tejszínhabbal és/vagy ehető díszekkel.