Karácsonyi minitorta

Hozzávalók

Hozzávalók 20-22 cm-es kapcsos tortaformához
a tésztához:

  • 7 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • 6 dkg kókuszzsír
  • 1/2 vaníliarúd
  • 2 evőkanál eritritol
  • 3 tojás
  • 15 dkg darált mandula
  • 1 evőkanál kakaópor

a krémhez:

  • 2 dl zsíros kókusztejszín
  • 5-8 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2-1 evőkanál eritrit
  • 1 csipet só
    továbbá:
  • 2-4 evőkanál savanykás, cukormentes lekvár (pl. málna vagy ribizli)

a díszítéshez:

  • kókuszreszelék (elhagyható)
  • kókusztejszínhab (elhagyható)
  • szórócukor (elhagyható)

Elkészítés

A csokoládét a kókuszzsírral felolvasztjuk. Hozzáadjuk a tészta további hozzávalóit, simára dolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt formába öntjük. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a csokoládét és a kókusztejet összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval egyneművé keverjük, és teljesen kihűtjük.
Ezután robotgéppel felverjük. A tésztát megkenjük a lekvárral és a krémmel díszítjük. A kész tortát 4, 6 vagy 8 szeletre vágjuk, megszórhatjuk kókuszreszelékkel, díszíthetjük szórócukorral, illetvekínálhatunk mellé kókusztejszínhabot is.

Tipp: a szórócukor nem cukormentes, ezzel dekorálva a torta nem paleo.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.