Hozzávalók:
- 300g tönkölybúza liszt
- 1 csomag (foszfátmentes) sütőpor
- 3 tojás
- 300g meggy (a leve kicsit kinyomkodva)
- 4 ek meggy lekvár
- Kb. 0.5 dl kókuszzsír (megolvasztva)
- 3 csipet Stevia por
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Egy tálba öntsük bele a lisztet, a sütőport és az édesítőszert, majd jól keverjük el őket.
Adjuk hozzá a többi összetevőt, és addig keverjük, amíg egynemű masszává válik a sütemény tésztája. (Ne keverjük túl, magadjon lágy, habos a tészta állaga.)
Öntsük bele egy hőálló tálba, majd tegyük a sütőbe. Kb. 30 perc alatt készre sül.
Ínyencek tehetnek a tésztába Cavalier étcsokoládé pasztillát is. 🙂