Hozzávalók
Hozzávalók 20-22 cm-es kapcsos tortaformához
a tésztához:
- 7 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 6 dkg kókuszzsír
- 1/2 vaníliarúd
- 2 evőkanál eritritol
- 3 tojás
- 15 dkg darált mandula
- 1 evőkanál kakaópor
a krémhez:
- 2 dl zsíros kókusztejszín
- 5-8 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2-1 evőkanál eritrit
- 1 csipet só
továbbá: - 2-4 evőkanál savanykás, cukormentes lekvár (pl. málna vagy ribizli)
a díszítéshez:
- kókuszreszelék (elhagyható)
- kókusztejszínhab (elhagyható)
- szórócukor (elhagyható)
Elkészítés
A csokoládét a kókuszzsírral felolvasztjuk. Hozzáadjuk a tészta további hozzávalóit, simára dolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt formába öntjük. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a csokoládét és a kókusztejet összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval egyneművé keverjük, és teljesen kihűtjük.
Ezután robotgéppel felverjük. A tésztát megkenjük a lekvárral és a krémmel díszítjük. A kész tortát 4, 6 vagy 8 szeletre vágjuk, megszórhatjuk kókuszreszelékkel, díszíthetjük szórócukorral, illetvekínálhatunk mellé kókusztejszínhabot is.
Tipp: a szórócukor nem cukormentes, ezzel dekorálva a torta nem paleo.