Hozzávalók
Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
- 25 dkg vaj vagy kókuszzsír
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg nyírfacukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg blansírozott, darált mandula
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
továbbá: - 5-8 evőkanál Almitas mogyorókrém
- 5-8 dkg egész török mogyoró
Elkészítés
A vajat és a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval – ezt géppel is végezhetjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük. A tetejére kanalazzuk a mogyorókrémet, rászórjuk a mogyorót, és villával a tésztába keverjük. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Ne süssük túl, nehogy kiszáradjon a sütemény.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.