Mogyorókrémes rakott palacsinta

Hozzávalók

a palacsintához:

  • 6 tojás
  • 10 dkg zöldbanánliszt
  • 1 csipet só
  • 4 dkg nyírfacukor
  • 4 dl víz
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • kevés reszelt citromhéj
  • kb. 4 evőkanál kókuszzsír

a krémhez:

  • Almitas mogyorókrém
  • 4 dl zsíros tejszín vagy kókusztejszín

a tálaláshoz:

  • pirított török mogyoró

Elkészítés

A krémhez a mogyorókrémet és a tejszínt vastag aljú lábosba tesszük, és kis lángon, folytonos keveréssel összemelegítjük, majd visszahűtjük.
A palacsintához a tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és a lisztet, a sót, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. A palacsintasütőben felmelegítjük a kókuszzsírt, és a tésztához öntjük. Az egészet jól eldolgozzuk, majd a masszából nagy lángon vékony palacsintákat sütünk. (Ebből az adagból 10-12 vékony tésztájú palacsinta süthető, a serpenyő nagyságától függően.)
Az elkészült palacsintákat megtöltjük a habverővel kissé felvert mogyorókrémmel, és mogyorószemekkel tálaljuk. Hűtőben 3-5 napig eláll.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.