Hozzávalók
a palacsintához:
- 6 tojás
- 10 dkg zöldbanánliszt
- 1 csipet só
- 4 dkg nyírfacukor
- 4 dl víz
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- kevés reszelt citromhéj
- kb. 4 evőkanál kókuszzsír
a krémhez:
- Almitas mogyorókrém
- 4 dl zsíros tejszín vagy kókusztejszín
a tálaláshoz:
- pirított török mogyoró
Elkészítés
A krémhez a mogyorókrémet és a tejszínt vastag aljú lábosba tesszük, és kis lángon, folytonos keveréssel összemelegítjük, majd visszahűtjük.
A palacsintához a tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és a lisztet, a sót, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. A palacsintasütőben felmelegítjük a kókuszzsírt, és a tésztához öntjük. Az egészet jól eldolgozzuk, majd a masszából nagy lángon vékony palacsintákat sütünk. (Ebből az adagból 10-12 vékony tésztájú palacsinta süthető, a serpenyő nagyságától függően.)
Az elkészült palacsintákat megtöltjük a habverővel kissé felvert mogyorókrémmel, és mogyorószemekkel tálaljuk. Hűtőben 3-5 napig eláll.
A palacsintához a tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és a lisztet, a sót, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. A palacsintasütőben felmelegítjük a kókuszzsírt, és a tésztához öntjük. Az egészet jól eldolgozzuk, majd a masszából nagy lángon vékony palacsintákat sütünk. (Ebből az adagból 10-12 vékony tésztájú palacsinta süthető, a serpenyő nagyságától függően.)
Az elkészült palacsintákat megtöltjük a habverővel kissé felvert mogyorókrémmel, és mogyorószemekkel tálaljuk. Hűtőben 3-5 napig eláll.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.