Hozzávalók 30-35 db-hoz:
- 20 dkg darált török mogyoró
- 15 dkg finomra aprított kókuszreszelék 10 dkg nyílgyökérliszt
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 csipet himalájai só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál szteviapor
- 4 tojássárgája
- 15 dkg folyékony kókuszolaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
a tetejére:
- 4 dkg Cavalier csokoládépasztilla 1 teáskanál kókuszolaj
A mogyorót, a kókuszreszeléket, a nyílgyökérlisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összevegyítjük. A kókuszolajat a szteviaporral, a tojássárgájával és a vaníliával kézi habverővel jól összekeverjük. A száraz és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk, majd a masszát hűtőben 15-20 percet pihentetjük. 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, a két tenyerünk között kissé összelapítjuk, majd – egymástól 3-4 cm távolságra – sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-18 perc alatt megsütjük, és kihűtjük.
A csokoládét a kókuszolajjal gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, és a kekszek tetejére csíkokat húzunk belőle. Miután a máz megdermedt, a süteményt lezárható dobozban tároljuk.
http://katakonyha.blogspot.com