Omlós mogyorós keksz

Hozzávalók 30-35 db-hoz:

  • 20 dkg darált török mogyoró
  • 15 dkg finomra aprított kókuszreszelék 10 dkg nyílgyökérliszt
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 1 csipet himalájai só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál szteviapor
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg folyékony kókuszolaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

a tetejére:

  • 4 dkg Cavalier csokoládépasztilla 1 teáskanál kókuszolaj

A mogyorót, a kókuszreszeléket, a nyílgyökérlisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összevegyítjük. A kókuszolajat a szteviaporral, a tojássárgájával és a vaníliával kézi habverővel jól összekeverjük. A száraz és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk, majd a masszát hűtőben 15-20 percet pihentetjük. 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, a két tenyerünk között kissé összelapítjuk, majd – egymástól 3-4 cm távolságra – sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-18 perc alatt megsütjük, és kihűtjük.

A csokoládét a kókuszolajjal gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, és a kekszek tetejére csíkokat húzunk belőle. Miután a máz megdermedt, a süteményt lezárható dobozban tároljuk.

http://katakonyha.blogspot.com