Hozzávalók 16 db-hoz
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 5 dkg őrölt mandula
- 15 dkg kókuszzsír
- 12 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 12 dkg cukormentes vagy diabetikus sárgabaracklekvár 15 dkg eritrit
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- 1 csipet só
a tetejére:
- 5 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 nagy evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár
A csokoládét a kókuszzsírral gőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a lekvárt. Az eritritet a tojással kézi mixerrel kihabosítjuk, hozzáadjuk a csokoládés masszát, a mandulát, végül hozzászitáljuk a sütőporral, sóval, kakaóporral elkevert liszteket. 6 cm átmérőjű papírkapszlikba adagoljuk a tésztát, és 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A mázhoz a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk az olívaolajjal. A sütemények tetejét megkenjük a lekvárral (ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatjuk), majd kiskanállal rácsorgatjuk a csokoládét.