Sacher cupcake

Hozzávalók 16 db-hoz

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg fehér tönkölyliszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 15 dkg kókuszzsír
  • 12 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • 12 dkg cukormentes vagy diabetikus sárgabaracklekvár 15 dkg eritrit
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor (6 g)
  • 1 csipet só

a tetejére:

  • 5 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 nagy evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár

A csokoládét a kókuszzsírral gőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a lekvárt. Az eritritet a tojással kézi mixerrel kihabosítjuk, hozzáadjuk a csokoládés masszát, a mandulát, végül hozzászitáljuk a sütőporral, sóval, kakaóporral elkevert liszteket. 6 cm átmérőjű papírkapszlikba adagoljuk a tésztát, és 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A mázhoz a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk az olívaolajjal. A sütemények tetejét megkenjük a lekvárral (ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatjuk), majd kiskanállal rácsorgatjuk a csokoládét.

http://flamcsi.blogspot.com