Hozzávalók:
- 1 1/2 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 3 banán
- 1/3 tk Stevia por
- 1 tk vanília
- 1 ek kókuszzsír
- 1 egész tojás
- 1/2 pohár natúr görög joghurt
- 1 ek növényi tej
- 1/2 pohár étcsokoládé pasztilla
Elkészítés:
175 C fokra melegítsd elő a sütőt. 12 muffin formába helyezz szilikonos papírt vagy kend ki olajjal a formákat, hogy ne ragadjon le a tészta.
Egy tálba keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és az édesítőt.
Egy másik tálba keverd össze a banánt (villával törd pépessé), a vaníliát, a kókuszzsírt, a tojást, a joghurtot és a tejet.
A két tál tartalmát öntsd össze, és óvatosan keverd el, majd add hozzá a csokoládé pasztillákat is (hasonló óvatos mozdulatokkal). A tészta legyen lágy és enyhén habos állagú.
A tésztát kanalazd a muffin formákba, és kb. 20-25 percig süsd. (Addig kell süljön, amíg a beleszúrt fogpiszkálón tesztelés után nem lesz már ragacsos a tészta.) Ha megsült, kb 5 percig hagyd amuffinokat a formában, majd egy sütőrácsra helyezve hagyd őket teljesen kihűlni.