Banános, csokoládé darabos muffin

Hozzávalók:

  • 1 1/2 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 3 banán
  • 1/3 tk Stevia por
  • 1 tk vanília
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 egész tojás
  • 1/2 pohár natúr görög joghurt
  • 1 ek növényi tej
  • 1/2 pohár étcsokoládé pasztilla

Elkészítés:

175 C fokra melegítsd elő a sütőt. 12 muffin formába helyezz szilikonos papírt vagy kend ki olajjal a formákat, hogy ne ragadjon le a tészta.

Egy tálba keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és az édesítőt.

Egy másik tálba keverd össze a banánt (villával törd pépessé), a vaníliát, a kókuszzsírt, a tojást, a joghurtot és a tejet.
A két tál tartalmát öntsd össze, és óvatosan keverd el, majd add hozzá a csokoládé pasztillákat is (hasonló óvatos mozdulatokkal). A tészta legyen lágy és enyhén habos állagú.

A tésztát kanalazd a muffin formákba, és kb. 20-25 percig süsd. (Addig kell süljön, amíg a beleszúrt fogpiszkálón tesztelés után nem lesz már ragacsos a tészta.) Ha megsült, kb 5 percig hagyd amuffinokat a formában, majd egy sütőrácsra helyezve hagyd őket teljesen kihűlni.