Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 2 dl víz
- 6 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 csipet só
a sütéshez:
- olaj vagy zsír
a csokoládészószhoz:
- 10 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 2 evőkanál eritritol
- 1 dl habtejszín
a tálaláshoz:
- őrölt fahéj
- eritritol
Elkészítés
A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, gyors mozdulatokkal eldolgozzuk az egészet, és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Csillagcsőrös habzsákba töltjük, és bő, forró olajba kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomunk belőle. A fánkot több részletben, adagonként kb. 2 perc alatt pirosra sütjük, mindről jól lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.
A csokoládét a tejszínnel és az eritritollal összeolvasztjuk. A süteményt még forrón fahéjas porcukorral megszórjuk, és a csokoládészósszal tálaljuk.
A csokoládét a tejszínnel és az eritritollal összeolvasztjuk. A süteményt még forrón fahéjas porcukorral megszórjuk, és a csokoládészósszal tálaljuk.
Tipp: gluténmentesen is elkészíthető, ez esetben a tészta hozzávalói a következőképpen módosulnak: 2,5 dl tej, 5 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 15 dkg gluténmentes süteményliszt-keverék, 3 tojás. Az elkészítési folyamat ugyanaz, mint a hagyományos liszttel készített változatnál.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.