Hozzávalók
Hozzávalók 2 személyre
- 2 dl sűrű kókuszkrém vagy mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 2-4 evőkanál Almitas mákkrém
- szilva
a tálaláshoz:
- reszelt citromhéj
- citromfű (elhagyható)
Elkészítés
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, a magját eltávolítjuk. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, kihűtjük.
A szoba-hőmérsékletű mákkrémet összekeverjük a kókuszkrémmel és a citrom reszelt héjával. A krémet a szilvával pohárba rétegezzük, a tetejét megszórjuk reszelt citromhéjjal, citromfűlevéllel díszíthetjük, majd tálaljuk.
A szoba-hőmérsékletű mákkrémet összekeverjük a kókuszkrémmel és a citrom reszelt héjával. A krémet a szilvával pohárba rétegezzük, a tetejét megszórjuk reszelt citromhéjjal, citromfűlevéllel díszíthetjük, majd tálaljuk.
Tipp: előre is elkészíthetjük, ez esetben tálalásig lefedve hűtőben tároljuk. Szilva helyett almával vagy más, a mákkal harmonizáló gyümölccsel is készíthető.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.