Túrós-mákos desszert

Hozzávalók

Hozzávalók 25 x 8 cm-es formához
  • 25 dkg túró
  • 1 dl habtejszín vagy kókuszkrém
  • 3-4 evőkanál Almitas mákkrém
  • (nyírfa)cukor (elhagyható)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 evőkanál szemes mák
  • 1 csomag zselatinfix (20 g)
a tálaláshoz:
  • szemes mák
  • reszelt citromhéj
  • szilva vagy más gyümölcs
  • citromfű (elhagyható)

Elkészítés

A túrót, a tejszínt és a mákkrémet késes robotgépben vagy habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a zselatint, ízlés szerint cukrozzuk, és még 1 percig tovább keverjük a krémet. A fóliával kibélelt formába öntjük, hurkapálca segítségével belevegyítjük a szemes mákot.
Lefedve legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, de akár 1 éjszakára is ott hagyhatjuk.
Tálaláskor megszórjuk szemes mákkal, reszelt citromhéjjal és gyümölccsel. Citromfűvel díszítjük.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.