Hozzávalók
Hozzávalók kb. 30 db-hoz
- 15 dkg Almitas mandulavaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg mazsola
- 1 narancs reszelt héja
- 1/2 narancs leve
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 5-8 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- eritritol (elhagyható)
a bevonáshoz:
- 10 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 1 dkg kókuszzsír
a díszítéshez:
- kókuszreszelék
Elkészítés
A mazsolát 5 percre a felmelegített narancslébe áztatjuk, majd késes robotgépben pépesítjük. Hozzákeverjük a további alapanyagokat, ezt akár a géppel is végezhetjük. Ha száraz lenne a massza – nem akarna összeállni –, önthetünk hozzá még kevés narancslét.
Egy tálcára szilikonos sütőpapírt helyezünk. A masszából egyforma méretű, szaloncukor alakú bonbonokat formálunk, a tálcára sorakoztatjuk, majd mélyhűtőbe tesszük. A bevonathoz összemelegítjük a csokoládét a kókuszzsírral. A hűtőből kivett szaloncukrokat rácsra téve meglocsoljuk vele úgy, hogy azokat a csokoládé mindenhol bevonja. Megszórjuk mindet kókuszreszelékkel, és amint megszáradtak, színes papírba, sztaniolba csomagoljuk.
Egy tálcára szilikonos sütőpapírt helyezünk. A masszából egyforma méretű, szaloncukor alakú bonbonokat formálunk, a tálcára sorakoztatjuk, majd mélyhűtőbe tesszük. A bevonathoz összemelegítjük a csokoládét a kókuszzsírral. A hűtőből kivett szaloncukrokat rácsra téve meglocsoljuk vele úgy, hogy azokat a csokoládé mindenhol bevonja. Megszórjuk mindet kókuszreszelékkel, és amint megszáradtak, színes papírba, sztaniolba csomagoljuk.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.