Hozzávalók
- 15 dkg fehér tönkölyliszt
- 1/4 kávéskanál steviapor
- 5 dkg kókuszliszt
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1,5 dl kókusztej
- 1 tojássárgája
- 8 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 csipet só
a vaníliás pudinghoz:
- 4 dl kókusztej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/4 kávéskanál steviapor
a töltelékhez:
- 40 dkg magozott meggy
a kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítés
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a steviaport és a sót. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és belemorzsoljuk az élesztőt. A vajjal és a kókusztejjel összeállítjuk a tésztát. Kelesztőtálba helyezzük, majd hűtőbe tesszük 2 órára. Ez idő alatt elkészítjük a pudingot.
A kókusztej 1/3 részével kikeverjük a vaníliás pudingport, amit tovább ízesítünk vaníliakivonattal és steviaporral. A maradék kókusztejet felforraljuk, majd hozzávegyítjük a kikevert pudingport. Pár percig tovább főzzük, amíg sűrű nem lesz. Teljesen kihűtjük.
A tésztát lisztezett felületre borítjuk, 20 × 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Hosszában a közepére simítjuk a vaníliás pudingot, a lecsöpögtetett meggyet ráhalmozzuk. A tésztát mindkét oldalon kb. 1,5 cm-enként a töltelékig bevágjuk. A tésztacsíkokat balról és jobbról felváltva, felülről lefelé haladva egymásra hajtjuk. A rétest sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, letakarva a duplájára kelesztjük. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A kókusztej 1/3 részével kikeverjük a vaníliás pudingport, amit tovább ízesítünk vaníliakivonattal és steviaporral. A maradék kókusztejet felforraljuk, majd hozzávegyítjük a kikevert pudingport. Pár percig tovább főzzük, amíg sűrű nem lesz. Teljesen kihűtjük.
A tésztát lisztezett felületre borítjuk, 20 × 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Hosszában a közepére simítjuk a vaníliás pudingot, a lecsöpögtetett meggyet ráhalmozzuk. A tésztát mindkét oldalon kb. 1,5 cm-enként a töltelékig bevágjuk. A tésztacsíkokat balról és jobbról felváltva, felülről lefelé haladva egymásra hajtjuk. A rétest sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, letakarva a duplájára kelesztjük. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.