Hozzávalók 20 x 20 x 4 cm-es sütőformához:
- 20 dkg köles
- 5 dl tej
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál eritritol
- 3 tojásfehérje
- 5 evőkanál Cavalier mogyorókrém 1 csipet só
a formához:
- kevés vaj
a díszítéshez:
- 1 evőkanál Cavalier mogyorókrém tört kakaóbab
A kölest a sóval ízesített tejben puhára főzzük, belekeverjük a vajat, majd hűlni hagyjuk. Beledolgozzuk a mogyoró- krémet és az eritritolt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mogyorókrémes keverékbe forgatjuk. A masszát a kivajazott formába öntjük, elegyengetjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, tetszés szerint szeleteljük. A tetejét mogyorókrémmel és kakaóbabbal díszítjük.