Házi mogyorókrém

Hozzávalók

  • 1/2 üveg Almitas törökmogyoró-vaj
  • 1 csipet só
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg Cavalier étcsokoládé-pasztilla
  • 5-7 dkg eritritol
  • 1 dl kókusztej
  • 5 dkg kókusztejpor

továbbá:

  • kókusz- vagy mogyoróolaj (elhagyható)

Elkészítés

A csokoládépasztillát vízgőz fölött összeolvasztjuk a kókusztejjel. Hozzákeverjük a kókusztejport, a sót, az eritritolt és a kakaóport. Levesszük a tűzről, a mogyoróvajat beletéve egynemű masszává dolgozzuk. Üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk.

Tipp: ha száraznak érezzük, 2-3 evőkanál kókusz- vagy mogyoróolajat adhatunk hozzá.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.