Kávés-krémsajtos pohárkrém

Hozzávalók 4-6 személyre 

  • 1 kissé púpozott teáskanál zselatinpor
  • 1/2 dl forró víz
  • 2 teáskanál azonnal oldódó kávépor
  • 25 dkg mascarpone
  • 6 dkg porrá őrölt eritritol 
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál folyékony stevia 
  • 1 csipet só
  • 1 dl habtejszín

a tetejére:

  • Cavalier csokoládépasztilla 

A vízben a kávét és a zselatint teljesen feloldjuk, félretesszük hűlni. A mascarponét, az eritritolt, a vaníliát, a steviát és a sót gépi habverővel összekeverjük. Beledolgozzuk előbb a habtejszínt, majd óvatosan adagolva a kézmelegre hűlt kávét is, és az egészet habosítjuk. Néhány perc múlva a massza dermedni kezd, ekkor habzsákba szedjük. Poharakba osztjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk aprított csokoládéval.

http://katakonyha.blogspot.com