Hozzávalók 4-6 személyre
- 1 kissé púpozott teáskanál zselatinpor
- 1/2 dl forró víz
- 2 teáskanál azonnal oldódó kávépor
- 25 dkg mascarpone
- 6 dkg porrá őrölt eritritol
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál folyékony stevia
- 1 csipet só
- 1 dl habtejszín
a tetejére:
- Cavalier csokoládépasztilla
A vízben a kávét és a zselatint teljesen feloldjuk, félretesszük hűlni. A mascarponét, az eritritolt, a vaníliát, a steviát és a sót gépi habverővel összekeverjük. Beledolgozzuk előbb a habtejszínt, majd óvatosan adagolva a kézmelegre hűlt kávét is, és az egészet habosítjuk. Néhány perc múlva a massza dermedni kezd, ekkor habzsákba szedjük. Poharakba osztjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk aprított csokoládéval.
http://katakonyha.blogspot.com