Mákkrémes palacsinta citromkrémmel

Hozzávalók

a palacsintához:

  • 3 tojás
  • 5 dkg zöldbanánliszt
  • 1 csipet só
  • 2 dkg nyírfacukor
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • kevés reszelt citromhéj
  • kb. 2 evőkanál kókuszzsír

a citromkrémhez:

  • 2 tojás
  • 10 dkg kókuszzsír vagy vaj
  • 2 biocitrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg nyírfacukor

a töltelékhez:

  • Almitas mákkrém

Elkészítés

A citromkrémhez a hozzávalókat vastag aljú lábosba tesszük, és kis lángon, folytonos keveréssel besűrítjük. Ha igazán krémesre szeretnénk, szitán átpasszírozzuk.
A palacsintához a tojást felverjük a cukorral, hozzákeverjük a vizet és a lisztet, a sót, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. A palacsintasütőben felmelegítjük a kókuszzsírt, és a tésztához öntjük. Az egészet jól elkeverjük, majd nagy lángon vékony palacsintákat sütünk belőle. (Ebből az adagból 6-8 vékony tésztájú palacsinta süthető, a serpenyő nagyságától függően.)
Az elkészült palacsintákat megtöltjük mákkrémmel, és a citromkrémmel tálaljuk.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.