Hozzávalók
a palacsintához:
- 3 tojás
- 5 dkg zöldbanánliszt
- 1 csipet só
- 2 dkg nyírfacukor
- 2 dl víz
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- kevés reszelt citromhéj
- kb. 2 evőkanál kókuszzsír
a citromkrémhez:
- 2 tojás
- 10 dkg kókuszzsír vagy vaj
- 2 biocitrom reszelt héja és leve
- 10 dkg nyírfacukor
a töltelékhez:
- Almitas mákkrém
Elkészítés
A citromkrémhez a hozzávalókat vastag aljú lábosba tesszük, és kis lángon, folytonos keveréssel besűrítjük. Ha igazán krémesre szeretnénk, szitán átpasszírozzuk.
A palacsintához a tojást felverjük a cukorral, hozzákeverjük a vizet és a lisztet, a sót, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. A palacsintasütőben felmelegítjük a kókuszzsírt, és a tésztához öntjük. Az egészet jól elkeverjük, majd nagy lángon vékony palacsintákat sütünk belőle. (Ebből az adagból 6-8 vékony tésztájú palacsinta süthető, a serpenyő nagyságától függően.)
Az elkészült palacsintákat megtöltjük mákkrémmel, és a citromkrémmel tálaljuk.
A palacsintához a tojást felverjük a cukorral, hozzákeverjük a vizet és a lisztet, a sót, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. A palacsintasütőben felmelegítjük a kókuszzsírt, és a tésztához öntjük. Az egészet jól elkeverjük, majd nagy lángon vékony palacsintákat sütünk belőle. (Ebből az adagból 6-8 vékony tésztájú palacsinta süthető, a serpenyő nagyságától függően.)
Az elkészült palacsintákat megtöltjük mákkrémmel, és a citromkrémmel tálaljuk.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.