Mindenmentes csokoládétrüffel

Hozzávalók 20 db-hoz

  • 20 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • 1 közepes méretű avokádó (tisztítva mérve kb. 15 dkg) 5 dkg eritrit
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1,5 kávéskanál őrölt szegfűszeg

a forgatáshoz:

  • 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Az avokádót megpucoljuk, a húsát villával összetörjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az eritritet és a kókuszolajat, majd hozzáadjuk az avokádót és a fűszereket. Ha nem sikerült teljesen összetörnünk az avokádót, a masszát botmixerrel pürésíthetjük. 1 órára hűtőbe tesszük, majd tenyereink között gombócokat formázunk belőle. Kakaóporba forgatva tálaljuk.

http://flamcsi.blogspot.com