Hozzávalók 6 személyre:
- 3,5 dl sűrű kókusztejszín
- 6,5 dl víz
- 8 evőkanál rizottórizs
- 1 kávéskanál szteviapor
- 1 nagyobb csipet só
a rétegezéshez:
- 2 narancs
- 2 evőkanál fehér rum
- kevés szteviapor (ízlés szerint) menta- vagy citromfűlevél (elhagyható)
A narancsokat alaposan lesikáljuk. Az egyik héját lereszeljük, ezután meghámozzuk, a húsát kifilézzük és darabokra vágjuk. A másik gyümölcs levét kifacsarjuk, összekeverjük a rummal és a narancsdarabokkal, félretesszük. Ha szükséges, édesítjük.
A kókusztejszínből, a reszelt narancshéjból, a vízből, a szteviából, a sóból és a rizsből tejberizst főzünk, majd langyosra hűtjük. A narancsdarabokkal és a lével együtt tálkákba rétegezzük. Tálalás előtt mentával vagy citromfűvel díszíthetjük.