Hozzávalók
Hozzávalók kb. 35 db-hoz
- 5 dkg folyékony kókuszolaj
- 5 dkg nyírfacukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tojás
- 10 dkg zöldbanánliszt
- 10 dkg csokoládépasztilla
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
továbbá: - Almitas mogyorókrém
- héj nélküli török mogyoró
Elkészítés
180 fokra melegítjük a sütőt.
A kókuszolajat a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, és tovább verjük a tésztát. A sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet és a csokoládépasztillát is hozzákeverjük. A masszából diónyi darabokat csípünk, majd golyókat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2 cm távolságra sorakoztatjuk, és 12-14 perc alatt megsütjük a kekszeket. Rácsra téve kihűtjük, majd mindegyik tetejét megkenjük mogyorókrémmel, és mogyorószemmel díszítjük.
A kókuszolajat a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, és tovább verjük a tésztát. A sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet és a csokoládépasztillát is hozzákeverjük. A masszából diónyi darabokat csípünk, majd golyókat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2 cm távolságra sorakoztatjuk, és 12-14 perc alatt megsütjük a kekszeket. Rácsra téve kihűtjük, majd mindegyik tetejét megkenjük mogyorókrémmel, és mogyorószemmel díszítjük.
Tipp: kókuszzsír helyett vajjal is elkészíthető. Mogyoró helyett kisebb banándarabbal vagy savanykás gyümölccsel, például naranccsal díszíthetjük.
Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.