Hozzávalók 24 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez
- 25 dkg Cavalier csokoládépasztilla
- 20 dkg vaj
- 20 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
- 18 dkg eritrit
- 7,5 dkg fehér tönkölyliszt
- 7,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 4 tojás
- 1 csipet só
a tetejére:
- 5 dkg Cavalier csokoládépasztilla
A sütőtököt kis lyukú reszelőn lereszeljük. A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk. Az eritritet a tojással és a sóval kézi mixerrel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vajas csokoládét, ezt követően a sütőtököt. Alaposan összekeverjük az átszitált lisztekkel, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje megszilárdul, de a tészta belül még lágy. Miután kihűlt, vízgőz fölött megolvasztott csokoládét csorgatunk rá.